• Účasť na výročnej konferencii eTwinning
          • Účasť na výročnej konferencii eTwinning

            Aj tento rok sme mali možnosť zúčastniť sa na výročnej konferencii eTwinning, kde našu školu reprezentovala pani učiteľka Monika. Výročná konferencia sa konala v termíne 22.-24.10.2020 a pôvodne sa mala konať na Cypre. Vzhľadom na aktuálnu situáciu bola konferencia online, no to jej na atraktivite vôbec neubralo. 

            Témou tohto roka boli klimatické zmeny. Okrem zaujímavých prednášok na túto tému, boli na konferencii predstavené aj najlepšie projekty v rámci Európy za uplynulý školský rok. Projekty boli motivujúce  a zaujímavé z pohľadu využívania digitálnych aplikácií, ktoré sa aj kvôli aktuálnej situácii, dostávajú stále viac do popredia. Medzi jednotlivými workshopmi boli pre účastníkov prichystané rôzne interaktívne aktivity, kde boli učitelia rozdelení do náhodných skupín a plnili zaujímavé zadania. 

            My sme boli priradení do skupiny Vocabulary, čiže sme sa venovali slovnej zásobe a informáciám na tému životného prostredia a klimatických zmien. V rámci tejto aktivity sme s kolegami z Francúzska, Turecka, Španielska a Anglicka vytvorili Kahoot kvíz zameraný na životné prostredie a osemsmerovku týkajúcu sa klimatických zmien. Tento kvíz aj osemsmerovku si môžete zahrať aj vy na linkoch nižšie. 

            Je nám veľkou poctou, že sme sa už druhýkrát po sebe mohli zúčastniť výročnej konferencie eTwinning ako jedna z 10 škôl na Slovensku. Z konferencie si odnášame nové zážitky, kontakt na partnerské školy v zahraničí a veľa inšpirácie. 

        • Deň zdravej výživy v 4.A
          • Deň zdravej výživy v 4.A

            16. október je dňom zdravej výživy. Štvrtáci si v tento deň priniesli do školy zdravú desiatu, v ktorej nesmeli chýbať ovocie a zelenina.

            Všetci sme prispeli aj do spoločného občerstvenia a pochutnali si aj na zdravšej čokoláde. Žiaci vypracovali aj zdravý test, v ktorom sa dozvedeli nové informácie o zdravej výžive.

            V závere dňa sme sa zhodli, že ak budeme konzumovať všetko s mierou a budeme mať pestrú stravu, prospeje to nášmu zdraviu.

        • Beseda: Čisté zúbky v 1.A
          • Beseda: Čisté zúbky v 1.A

            Mliečne zúbky veľakrát potrápia nielen detičky, ale aj ich starostlivých rodičov. Často bolia alebo sa kývu kývu no nie a nie vypadnúť.

            Našťastie pani dentálna hygienička nám dnes poradila, ako sa o zúbky máme správne starať, ako ich čistiť a čo zdravé papkať, aby zúbky neboleli a boli zdravé. Pretože neexistuje nič krajšie ako šťastný detský úsmev.

        • Píšeme perom
          • Píšeme perom

            Naši prváčikovia majú úspešne zvládnuté prípravné obdobie v škole. Preto si za svoju usilovnú prácu zaslúžia odmenu.Tou najväčšou odmenou je pre prvákov ich prvé atramentové pero a zmizík.

            Ale čo sa stalo/nestalo. Zmizík zmizol. A preto ho žiaci museli hľadať. Hľadali všade v triede. Pod lavicou, pod kobercom na tabuli až ho nakoniec vďaka svojim bystrým očkám našli.

            No a čo ich prvé atramentové pero? To si museli vybojovať v rýchlostnom duely - rýchla ruka. A to bolo radosti, keď si svoje pero mohli hrdo odložiť do peračníka...

            Prváci ste super, prajem vám veľa krásne napísaných písmen v písankách.

        • Ocenenie medzinárodného projektu národnou známkou kvality
          • Ocenenie medzinárodného projektu národnou známkou kvality

            Pred rokom, na výročnej konferencii eTwinning vo francúzskom Cannes, vznikol projekt Partnerships for the goals. S partnerskými školami v Bulharsku, Francúzsku, Holandsku, Poľsku a Španielsku sme vytvorili projekt zameraný na ochranu životného prostredia. Úlohou našich žiakov 5. a 8. ročníka bolo vymyslieť vynález, ktorý by mohol pomôcť životnému prostrediu. Najprv naši šikovní žiaci navrhli logo samotného projektu, ktoré sa napokon stalo aj víťazným medzi našimi partnerskými školami.

            Potom sme sa zamerali na tvorbu vynálezov. Vymysleli sme simulátor dovolenky, ktorý by umožnil človeku dovolenkovať, spoznávať krajiny a dokonca by mu navodil aj pocit zrelaxovania, no nemusel by využiť lietadlo - čím by sme znížili znečistenie životného prostredia dopravnými prostriedkami. Ďalším vynálezom bola kosačka na oceány, ktorá by sa vznášala na hladine a "kosila" by všetky odpadky, ktoré by našla. Zaujímavý bol aj recyklátor, ktorý by triedil odpad za ľudí a či robot, ktorý vyzerá ako vták a špeciálnym mechanizmom čistí vzduch, ktorý následne premení na semienka. 

            Medzi týmito aktivitami sme si stihli porozprávať ešte uhlíkovej stope a o tom, ako ju minimalizovať či zasadiť bylinky v triede a aj kôstku z avokáda. 

            Keďže projekt dosiahol výnimočné výsledky a preukázal aktívnu spoluprácu s partnerskými školami v zahraničí, získali sme zaňho Quality Label - Národné ocenenie kvality za medzinárodný projekt eTwinning. 

            Sme hrdí na našich žiakov, že sa do takýchto projektov radi zapájajú a aj na ich kreativitu pri tvorbe vynálezov, ktoré raz možno pomôžu našej planéte. 

            Takto sme navrhovali naše víťazné logo pre projekt: 

            Takto sme nakreslili naše vynálezy a popísali ich vlastnosti. V albume si zas môžete pozrieť ako sme zasadili semienko avokáda (stále žije) a už nám klíčia aj bylinky v triede (aj keď je október). 

        • Keep smiling!
          • Keep smiling!

            Tohto roku sú naše úsmevy schované za rúškami, preto nás tretiaci potešili vlastnoručne vyrobenými príveskami v tvare smajlíkov. Tri dni smajlíkov vyrábali - strihali, kreslili, maľovali a navliekali špendlíky. Vyrobili takmer 230 ks, ktoré v piatok ráno rozdali všetkým žiakom a učiteľom našej školy. Dnes sme sa na seba usmievali nielen my, ale aj naši smajlíci, ktorých sme celý deň nosili na oblečení. Bol to veselý deň!

        • Krúžky
          • Krúžky

            Vážení rodičia,

            na základe epidemiologickej situácie a  Usmernenia MŠVVaŠ ku realizácii záujmovej činnosti v neformálnom vzdelávaní 2020/2021 sa všetky krúžky odporúčajú nevykonávať do doby, kým nebude usmernené inak (bez ohľadu na fázu – zelená, oranžová, červená). 
            O ďalšom postupe Vás budeme informovať prostredníctvom triednych učiteľov a web stránky školy.

            V prípade nejasností nás neváhajte kontaktovať: