• 1. miesto v okrese
          • 1. miesto v okrese

            Aj keď škola je zameraná na výučbu anglického jazyka, môžeme sa pochváliť veľmi pekným úspechom na Technickej olympiáde. 
            V okresnom kole v preverovaní teoretických vedomostí a praktických zručností si žiaci školy Miška Medvecká-Beňová a Maroš Dobranski (9. roč.) počínali veľmi dobre. Vybojovali si 1. miesto v okresnom kole a postup do krajského kola. 
            Gratulujeme. Sme na vás hrdí. 

        • Piškvorkový turnaj
          • Piškvorkový turnaj

            V mesiaci december sa žiaci druhého stupňa zapojili do " PIŠKVORKOVÉHO TURNAJA " a potrápili tak svoje bystré hlavičky. Najprv prebehlo triedne kolo, kde po vzájomných súbojoch víťaz postúpil do školského kola. Šampióni jednotlivých tried si zmerali sily medzi sebou. Všetkých súperov zdolal Andrej zo šiesteho ročníka. Jeho úspech uznali aj jeho spolužiaci a srdečne mu zablahoželali k víťazstvu.

            autor: RNDr. Dáša Greňová

        • NETOPIER
          • NETOPIER

            Slávna opereta kráľa viedenských valčíkov Johanna Straussa v podaní košického operného ansámblu. V troch dejstvách žiaci sa ocitli v situačnej komédii, na bále u princa Orlofského i vo väznici s jediným činohercom v postave strážcu Froscha.
            Nemoc jednej z hlavnej predstaviteľky nám umožnila vidieť na javisku známu slovenskú herečku Anikó Vargovú, ktorá sa s rolou veľmi dobre stotožnila. 
            Bolo to predstavenie, aké prináša divákovi radosť a kultivovanú zábavu.

          • Experiment Crystal dinosaur - Science VI.

            Predstavujeme vám vydarený experiment – Crystal dinosaurus v podaní žiakov 6. ročníka, ktorý sa realizoval na predmete Science.
            Práve prostredníctvom experimentov nadobúdajú vedomosti žiakov neformálny charakter, žiaci si lepšie prekladajú poznatky do svojho vnútorného jazyka - hlbšie ich internalizujú. Prostredníctvom takýchto pokusov sa predmet Science v očiach žiakov priblíži k reálnemu životu a prestane byť len nezáživnou "knižnou" vedou.
            To, ako sa nám experiment vydaril si môžete pozrieť vo videu.

        • 5peňazí
          • 5peňazí

            Neformálne finančné vzdelávanie v priestore Národnej banky Slovenska v Košiciach absolvovali dnes žiaci 9. ročníka.
            V module: "Príjem a práca" v tomto vzdelávacom programe ktorého cieľom je, lepšie pochopiť súvislosti medzi svojimi záujmami a silnými stránkami v kontexte výberu budúceho povolania.  Počas vzdelávania si žiaci vyskúšali rolu svojho preferovaného povolania, za ktorú získajú mzdu. Zorientovali sa v pojmoch hrubá a čistá mzda a dozvedeli sa o základoch daňovo-odvodového systému na Slovensku na konkrétnych príkladoch.
            V praktickej časti vzdelávania v skupinovej práci sa podieľali na priprave rodinného rozpočtu s dôrazom na dôležité finančné rozhodnutie v kategórii bývania, stravy, dopravy a pod.
            Bolo to veľmi prínosné vzdelávanie pod vedením kvalifikovanej lektorky Národnej banky Slovenska v Košiciach.

            Ďakujeme.

            Autor: Mgr. Gabriela Tabačková

        • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?
          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            Aj tento rok sa naša škola zapojila do krásnej akcie " Koľko lásky sa vojde do škatule od topánok" . Tento rok to bol 5. jubilejný ročník.  Zahriali sme pri srdiečku seniorov po celom Slovensku a v konečnom dôsledku aj tie naše, lebo čo je krajší pocit, ako obdarovanie niekoho, kto to najviac potrebuje....

            Škatuľky sme vlastnoručne vyzdobili a vďaka rodičom a učiteľom naplnili tak, že si istotne každý našiel nejakú drobnosť,  ktorá ho potešila.... 

            Ďakujeme všetkým rodičom,  učiteľom a žiakom za spoluprácu. 

            Na budúci rok pokaračujeme ... 

        • Vianočná besiedka
          • Vianočná besiedka

            Vianoce sú sviatkami rodinnej pohody, lásky a porozumenia. Práve preto sa žiaci 3. ročníka rozhodli, že si prenesú troška vianočnej atmosféry aj do svojej triedy a spolu s pani učiteľkou zorganizovali predvianočné posedenie pri stromčeku.
            Nechýbala dobrá nálada ba ani pod stromčekom darčeky, ktoré si žiaci vzájomne medzi sebou odovzdali.

        • Tvorivé dielne v 1. ročníku
          • Tvorivé dielne v 1. ročníku

            To, že v každom z nás je kúsok umelca sa potvrdilo 1. decembra, kedy si žiaci 1.ročníka, spoločne so svojimi rodičmi, precvičili svoje zručnosti v „Tvorivých dielňach.“ V triede zavládla príjemná predvianočná atmosféra a za sprievodu vianočných piesní žiaci vyrábali rozličné vianočné dekorácie, ozdoby, darčeky a mnohé iné kreatívne veci, spojené s najkrajším sviatkom roka – Vianocami. Okrem toho si všetci zúčastnení pochutnali na domácich koláčikoch.

          • Vianoce vo filme

            Vianoce sú každým dňom bližšie a bližšie. Žiaci druhého stupňa tento krásny adventný čas si spríjemnili návštevou Štátnej filharmónie v Košiciach.
            Počas koncertu vypočuli skladby zo známych vianočných filmov a rozprávok ako Sám doma, Perinbaba a Polárny expres. V závere koncertu si mohli zaspievať aj naše krásne slovenské koledy. Bol to skvelý kultúrny zážitok!

          • Vianočná pohľadnica 2022

            - medzinárodná výtvarná súťaž detí v poradí už 19.ročník, ktorej vyhodnotenie sa uskutočnilo v novembri v Dolnom Kubíne.
            Do výtvarnej súťaže sa zapojilo 290 škôl a školských zariadení zo Slovenska a Poľska. Výzvu prijali aj žiaci 2. stupňa našej školy pod vedením PaedDr. Adriany Andrejkovej.
            Z celkového počtu 2900 prác odborná porota v dvoch kolách udelila v kategórii Základné školy 5. - 9. ročník:
                    Zlaté pásmo: Alexandra Bujňáková, (7.B.) za výtvarnú pohľadnicu s názvom "Vrabček a Vianoce"
                    Strieborné pásmo: Nella  Krehlíková, (7.B) za výtvarnú prácu "Sobík Bobík".
            Dievčatám srdečne blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy. 

          • Výtvarne práce našich žiakov v nemocničných priestoroch

            Od 6.12.2022, teda od pondelka výtvarné práce našich žiakov zdobia chodby 2. pavilónu Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura na Rastislavovej ul. v Košiciach.
            Práce žiakov: Teodora K., Petra P., Júlia Cs., Slávka K. - bývalí žiaci
                                  Sabrína Šoffová (8.r.)
                                  Michaela Medvecká-Beňová (9.r.),
                                  Tamara Kukurugyová (7.A),
                                  Lucia Skičková (7.A),
                                  Ela Zálomová (7.A)
                                  Adam Kurjan (7.A)
                                  Zoja Poláková (6. r.)

            Autor: PaedDr. Adriana Andrejková

             

        • Literárna beseda s Michaelou Ellou Hajdukovou
          • Literárna beseda s Michaelou Ellou Hajdukovou

            Vo štvrtok 1. decembra zavítala medzi vybraných žiakov 7. – 9. ročníka pani autorka Michaela Ella Hajduková, ktorej tvorba sa zameriava na písanie kníh s historickým pozadím. Dovedna napísala spolu 18 kníh, v ktorých venovala svoju pozornosť rôznym historickým postavám, počnúc Vladom III., známejším pod menom Dracula, Alžbetou Báthoryovou, vzťahom Adely Ostrolúckej a Ľudovíta Štúra, končiac až druhou svetovou vojnou. 
            V úvode besedy sa autorka rozhovorila o svojich literárnych začiatkoch a o napätí, ktoré prežívala pri uverejnení svojej prvej poviedky na internetovom portáli pre začínajúcich autorov. Podobné pocity ju sprevádzali aj po napísaní svojej knižnej prvotiny. Pani autorka vysvetlila žiakom, že pri písaní tohto typu literatúry je nesmierne dôležité venovať svoj čas hľadaniu relevantných zdrojov a ich spracovaniu do záživnej, no historicky pravdivej podoby. 
            V druhej časti besedy odpovedala autorka na dotazy a otázky žiakov, ktorí svojimi otázkami prejavili svoje vedomosti a kritické myslenie, ktoré ako sama autorka uviedla, je v dnešnom svete veľmi dôležité. Pozitívna spätná väzba od žiakov len potvrdila, že beseda splnila svoj účel.

          • Usborne

            - predajná výstava kníh. Usborne je popredný britský vydavateľ kníh pre deti, ktorý vytvára pútavé, inovatívne a prístupné knihy pre deti všetkých vekových skupín. Vydavateľstvo má za sebou úspešnú, viac ako päťdesiatročnú tradíciu tvorby kníh pre deti.
            Teší nás, že tato predajná výstavasi už vytvorila na škole tradíciu. Žiaci sa takto môžu oboznámiť so zaujímavými titulmi edície a obohatiť svoju domácu knižnicu o nové tituly. 

            Žiaci si výstavku kníh pozorne pozreli, nahliadli do zaujímavo ilustrovaných kníh. Poniektorí si zaujímavé tituly v anglickom jazyku aj zakúpili.

        • Programujeme v code
          • Programujeme v code

            - najznámejšia svetová platforma na podporu informatiky a rozšírenia prístupu k počítačovým vedám pre všetkých žiakov učiacich sa tento predmet. 
            Pomocou jednoduchých, ale zábavných hier pripomínajúcich počítačový program, si žiaci osvojujú základy kódovania a postupne veku primerane vytvárajú vlastné IT projekty.