• Príprava na Cambridge skúšky

            Za posledný mesiac sa viacerí naši žiaci poctivo pripravujú na svetovo uznávané Cambridge skúšky. Spolu s učiteľmi si v daných kategóriách (starters, movers, flyers, KET, PET) skúšajú prípravné testy, aby boli 100% pripravení a ukázali svoju úroveň anglického jazyka. Našich mladších žiakov čakajú skúšky už nasledujúci týždeň na našej škole a my im budeme silno držať palce. Starší žiaci majú na prípravu ešte pár týždňov, nakoľko KET a PET skúšky sa konajú až 8.6.2024.

        • Návšteva spisovateľky
          • Návšteva spisovateľky

            K našim najmenším dnes zavítala pani spisovateľka Gabriela Futová. Porozprávala prvákom o svojich knihách a prváci zasa prekvapili spisovateľku svojimi zaujímavými otázkami, aj tým, koľko jej kníh už poznajú.Niektorí si domov odniesli aj zakúpenú knihu s autogramom autorky. Tešíme sa, že si knihy môžeme prečítať už aj sami.

        • Včelia návšteva
          • Včelia návšteva

            V utorok 14. mája k nám zavítal pán včelár z MIMI farmy. Žiaci prvého a druhého ročníka mohli na vlastné oči vidieť prenosný úľ so živými včielkami. Naučili sa veľa o včelách – čo vlastne v úli a na kvietkoch robia i ako vzniká med. Videli včelie produkty, oblečenie včelára, ktoré si žiaci aj vyskúšali. Dozvedeli sme sa, že 20.5. si pripomíname Svetový deň včiel a že život na zemi bez včiel by nebol možný. Najviac nás bavila ochutnávka sladkého medu a výroba vlastnej sviečky zo včelieho vosku.

        • Hravé učenie
          • Hravé učenie

            O súčasnej mladej generácii sa často hovorí, že okrem hier na mobile resp. na počítači nedokážu robiť nič iné, praktickejšie.

            Na hodinách informatiky, okrem tém o hardvéri, softvéri či bezpečnosti na internete, sa žiaci venujú aj grafike a v rámci možností programovaniu. Týmito aktivitami rozvíjajú svoju kreativitu a logické myslenie.

            Neveríte? Posúďte sami!

            Autor: Mgr. Gabriela T.

        • Exkurzia na farme Sabačik
          • Exkurzia na farme Sabačik

            Prváci a druháci navštívili zvieratá na farme. Zblízka sme si obzreli oslíky, kozy, emu, kravy, poníky aj rôznorodú hydinu. Dokonca sme ich mohli aj nakŕmiť. Po samotnej exkurzii sme sa dosýta vyšantili na pieskovisku.

            Tento deň nás vedomostne obohatil, o zvieratách sme sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií, napríklad že perličky v minulosti slúžili ako alarm alebo že lama alpaka chodí na toaletu a že poník krížený so somárom je mul. Keď je emu samček nahnevaný, tak modrie a samička pri zacítení cudzinca bubnuje.

            Takýto život medzi zvieratkami by sa nám veľmi páčil, hneď by sme zabudli na výdobytky modernej techniky.


            Autor: Katarína & Alexandra & Mária

        • Matematický klokan
          • Matematický klokan

            V tomto školskom roku sa naša škola opäť zapojila do prestížnej súťaže Matematický klokan.
            40 žiakov z 1.- 4. ročníka našej školy sa zapojilo do riešenia celoslovenskej súťaže.
            Žiaci boli rozdelení do štyroch kategórií podľa svojho veku.

            Aj keď sa nejedná o klasickú matematickú olympiádu, poskytuje napriek tomu deťom skvelú príležitosť na zlepšenie ich matematických zručností a podporuje ich záujem o tento predmet. Jednou z hlavných predností tejto súťaže je fakt, že nie je obmedzená len na matematické esá školskej triedy, ale môže sa jej zúčastniť každý žiak bez ohľadu na svoje doterajšie výsledky. Matematický klokan tak dáva možnosť prejaviť sa v matematike aj tým deťom, ktoré sa v nej možno necítia úplne iste, ale majú zmysel pre logiku a riešenie problémov. Súťaž tak nielen rozvíja matematické zručnosti, ale taktiež podporuje rozvoj kritického myslenia a logického uvažovania.

            V kategórii Klokanko 1 , ktorej sa zúčastnili najmladší žiaci našej školy, obsadili prvé tri priečky títo počtári:

            Sepeši Viliam z I.B so 60 bodmi

            Adima Sebastián z I.A so 55 bodmi

            Tabačková Sofia z I.B so 46 bodmi


            V kategórii Klokanko 2 sa na prvých troch miestach umiestnili títo žiaci:

            Magic Max so 86 bodmi

            Pristášová Izabela so 76 bodmi

            Zalomová Lea so 75 bodmi


            V kategórii Klokanko 3 si s úlohami najlepšie poradili títo žiaci:

            Mattová Šarlota z 3.A so 61 bodmi

            Salatnay Lara z 3.B so 55 bodmi

            Dauda Tim z 3.B so 51 bodmi


            V kategórii Klokanko 4 si najlepšie viedli títo žiaci:

            Blaha Richard so 67 bodmi

            Ondová Tímea so 60 bodmi

            Wagner Matthias so 58 bodmi


            Gratulujeme všetkým úspešným riešiteľom a ďakujeme všetkým účastníkom za ich zapojenie.
            Prajeme všetkým mnoho úspechov v ďalších ročníkoch tejto súťaže.

             

            Autor: Mgr. Janette

             

             

        • Prváci v divadle
          • Prváci v divadle

            Dnes sme si užili koncert Peter a vlk na Malej scéne. Zoznámili sme sa s hudobnými nástrojmi orchestra a prácou dirigenta. Hudobná rozprávka o chlapcovi Petrovi a zvieratkách nás zaujala a hudba znásobila náš zážitok. Slnečné počasie sme využili aj na hry v mestskom parku.
            Bol to krásny deň.


            Autor: Alexandra & Katarína

        • Prvýkrát v knižnici
          • Prvýkrát v knižnici

            Naši malí - veľkí čitatelia prváci sa dnes zoznámili s veľkou mestskou knižnicou Litpark v Kulturparku. Na besede s pani knihovníčkou sa rozprávali o povolaniach a dozvedeli sa aj to, ako si knihy vypožičať. So záujmom si knihy prezreli a niektorí si ich aj vypožičali. Knihy môžu vrátiť do 30 dní priamo do knižnice alebo vhodiť pred knižnicou do biblioboxu. V budove knižnice sme videli aj vystavené krásne výtvarné práce našich starších žiakov.

            Autor: Mgr. Katka & Mgr. Alex
             

        • Farebný chodník
          • Farebný chodník

            V rámci osláv Dní mesta Košice sa uskutočnila akcia “Farebný chodník“, počas ktorej skrášľujú žiaci z košických škôl pestrofarebnými kresbami chodník na Hlavnej ulici.
            Tohtoročná téma znela: “OSLÁVME TO SPOLOČNE“. Žiaci školy sa s radosťou a s úsmevom na tvári zapojili. Odmenou bolo predstavenie bábkového divadla, ktoré zahralo predstavenie KOZA ROHATÁ A JEŽ a hry v mestskom parku.

            Boli súčasťou nového slovenského rekordu nakoľko 2052 žiakov kreslilo v rovnakú chvíľu na chodník.

            Autor: Mgr. Janette