• Vesmír očami detí
          • Vesmír očami detí

            Vesmír očami detí, XXXIX. ročník okresného kola celoslovenskej súťaže, bol pre nás úspešný. 
            Žiačka školy: Eliška Bušová (5. roč.) so svojou výtvarnou prácou „Ako ďalej?" v kategórii 5. – 9. ročníka ZŠ získala čestné uznanie, a tak jej práca postupuje do celoslovenského kola, ktoré sa uskutoční v Hurbanove.

            Vernisáž výstavy spojená s odovzdávaním cien sa uskutoční 8. apríla (pondelok) o 15.00 hod. v priestoroch CVČ, EP Popradská 86 v Košiciach.

            Eliške srdečne blahoželáme, ďakujeme za reprezentáciu našej školy a držíme palce v celoslovenskom kole súťaže.

            autor textu: PaedDr. Adriana 

        • Druháci v mestskej knižnici
          • Druháci v mestskej knižnici

            Vo vnútri ľudského sveta existuje iný, malý svet. Je tiež utkaný z príbehov ako ten náš. Vlákna prepletajú bytosti s ôsmimi nohami a štyrmi očami – pavúky.
            Koncom marca, mesiaca knihy, sa druháci v mestskej knižnici zoznámili s pavúčou rodinkou Websterovcov.

            Pani knihovníčka prečítala žiakom napínavý úryvok jednej z kníh, v ktorom žiaci objavili nielen pevnosť pavúčieho vlákna, ale najmä skutočnú silu rodiny, ktorá spája. Viacerí žiaci si vypožičali ďalšie knihy, ktoré nedočkavo začali čítať v areáli Mestského parku.

            Autor: Mgr. Mária

        • Veľkonočné Rakúsko
          • Veľkonočné Rakúsko

            V rámci hodín nemeckého jazyka sa so žiakmi často venujeme téme zvykov a tradícií nemecky hovoriacich krajín. Výnimkou nebolo ani predveľkonočné obdobie, v rámci ktorého si žiaci 5. ročníka osvojili nové poznatky o Rakúsku.

            Z tohto dôvodu sme navštívili Rakúsku knižnicu UPJŠ v Košiciach, kde si pre nás tunajší zamestnanci pripravili prezentáciu nielen o Rakúskej republike, ale aj o veľkonočných zvykoch a tradíciách v nemecky hovoriacich krajinách všeobecne. Vďaka stretnutiu sme sa dozvedeli, kto je to Ostara či prečo deti v týchto krajinách hľadajú veľkonočné vajíčka v prírode. K tomu sme si osvojili i základnú slovnú zásobu k téme: das Ostern (Veľká noc). Počas nasledujúcej vyučovacej hodiny sme si nové slovíčka upevnili prostredníctvom tvorby tematických projektov.

            Chceme sa poďakovať zamestnancom Rakúskej knižnice UPJŠ v Košiciach za peknú prezentáciu, ako aj sprievodný program, ktorý si pre nás pripravili.

            Autor: Mgr. Martin