• Deň s knižným hrdinom
          • Deň s knižným hrdinom

            Posledný marcový deň si naši žiaci v koži obľúbených knižných postáv náramne užili. V triede sa tak stretli Mach a Šebestová, Anna zo zeleného domu, princezné, Tri prasiatka, králi a iné postavy.
            Zároveň sme vyhodnotili školskú výtvarnú súťaž o najkrajšiu ilustráciu ľudovej rozprávky. Ilustrácie boli naozaj výstižné a nápadité. Víťazom blahoželáme!

        • Rodičia a starí rodičia čítali prvákom
          • Rodičia a starí rodičia čítali prvákom

            V mesiaci marec, keď sme sa viac venovali knihám, rozprávkam a ilustráciám, k nám v posledný marcový týždeň prichádzali rodičia i starí rodičia čítať rozprávky. Bolo úžasné každé ráno začínať rozprávkou v podaní rodičov. Žiaci si vypočuli krásne slovenské ľudové i moderné rozprávky. Rozprávali sa o ponaučeniach z rozprávok. Vedeli pekne odpovedať na otázky a tým uistili rodičov, že dávali pozor. Tento miniprojekt sme realizovali ako formu spolupráce rodina – škola.

            Ďakujeme rodičom i starým rodičom, že si našli čas a prišli nám prečítať rozprávky a príbehy zo svojich domovov. Tešíme sa na ďalšiu podobnú spoluprácu.
             

        • Celoslovenské kolo v nemeckom jazyku
          • Celoslovenské kolo v nemeckom jazyku

            V nedeľu 26. marca sa v Bratislave uskutočnilo celoslovenské kolo olympiády v nemeckom jazyku, na ktorom nesmela chýbať ani naša žiačka Nina (8. A), ktorá obhajovala prvenstvo hneď z posledných dvoch ročníkov súťaže. Ako predznamenalo už krajské kolo, tohtoročná konkurencia bola naozaj silná. V metropole Slovenska dosiahla Nina ďalšie medailové umiestnenie a vybojovala si v rámci celoštátneho kola fantastické 3. miesto.

            Týmto pekným medailovým umiestnením si Nina právom vyslúžila absolutórium nielen svojich spolužiakov, ale i celého pedagogického zboru či samotného vedenia školy.

            Nina, sme na teba hrdí!

            Autor: Mgr. Martin Ujhelyi

             

        • Beseda
          • Beseda

            Marec je už tradične úzko spätý s knihami, a tak sa na našej škole uskutočnila beseda s autorom z Košíc - Dušanom Fabianom. Veľmi pútavým a veku primeraným spôsobom porozprával druhákom a tretiakom o svojom živote, pôsobení a literárnej tvorbe. Predstavil im svoju knihu Tajomstvá ôsmych planét, ktorá je deťom tohto veku určená. Prečítal im úryvok z tejto knihy, ochotne odpovedal na rôznorodé žiacke otázky, vypočul si a zhodnotil ich konštatovania i názory. V záver besedy obdaroval všetkých žiakov malou drobnosťou súvisiacou s danou tematikou.

            Chceme sa mu veľmi pekne poďakovať za čas, ktorý ochotne venoval našim žiakom, a tým obohatil ich poznanie o nové skúsenosti, poznatky a vedomosti. Bol to skvelý zážitok!